2024 Yılında Ziyaret Etmek İçin Dünyanın En İyi 50 Şehri

2024 Yılında Ziyaret Etmek İçin Dünyanın En İyi 50 Şehri

Bir şehri harika yapan nedir? Bazıları hareketli mahalleler, uygun fiyatlı yiyecek ve içeceklerin yanı sıra sanat galerileri ve müzelerden canlı müzik ve tiyatroya kadar yapılacak birçok şeyin olması gerektiğini söyleyebilir. Diğerleri ise yerlilerinin mutluluğunu, yeşil alanlara erişimi ve güçlü topluluk bağlarını vurgulayabilirler. Küresel olarak düzenlediğimiz yıllık anketimizde tüm bunları ve daha fazlasını dikkate alıyoruz. Şehirlerinde yaşamın, çalışmanın ve eğlenmenin nasıl olduğunu dünyanın dört bir yanındaki şehir sakinlerine sorduğumuz bu ankete yerel halkın ve küresel şehir uzmanlarımızın görüşleri sayesinde dünya genelinde en iyi şehirlerin bir sıralamasını oluşturabiliyoruz.
Önceki yıllardaki gibi sıralamanın temeli, şehirlerini en iyi tanıyan insanlar olan yerel halkımızın küresel anketidir. Potentia Insight araştırma şirketi ile çalışarak, şehir sakinleriyle şehirlerindeki yiyecek, kültür ve gece hayatının kalitesi ve erişilebilirliği hakkında binlerce kişiyi anket ettik. Ayrıca yerli halka şehirlerinin onlara nasıl hissettirdiğini sorduk: Orada mutlu mu oluyorlar? Güzel bir yer mi? Sosyal bağlantılar kurmak kolay mı? Binlerce cevapları, şu anda dünyanın en büyük şehirlerinde yaşamanın gerçekliği hakkında bize benzersiz bir içgörü sağladı.
Uluslararası seyahatin 2019’dan bu yana en yüksek seviyelere dönmesi beklenirken, birçok yolcu bu yıl bir şehir tatili planlayacak – bu nedenle 2024’te bir şehrin küresel çekiciliğine ekstra ağırlık verdik. Her anket katılımcısına hangi başka şehirde yaşamak istediklerini sorduk ve dünyanın dört bir yanında bulunan 100’den fazla deneyimli Time Out personel yazarı ve editörüne, şu anda özellikle heyecan verici şehirlerin hangileri olduğu konusunda görüşlerini sorduk.
Öyleyse, bu yıl hangi şehirlerin öne çıktığını öğrenmeye hazır mısınız? Başlayın, hazır olun…

ÖNERİLENLER:
🌍 2024’te dünyadaki yapılacak en iyi 24 şey
😎 Şu anda dünyanın en havalı mahalleleri
🖼️ Kültür için dünyanın en iyi şehirleri
🚦 2024’te dünyanın en havalı sokakları